یادداشت ها

حماسه علمی!

حدود دو سال پیش چهارمین کنفرانس بین المللی علوم شناختی در شهر تهران به همت پژوهشکده علوم شناختی تهران برگزار شد. از نظر من این کنفرانس، بر خلاف بسیاری دیگر از کنفرانس هایی که در کشورمان عنوان بین المللی را یدک می کشند  و تنها شاید در حد و اندازۀ یک کنفرانس ملی باشند، از استانداردهای یک کنفرانس بین المللی به دور نبود، چه از نظر معیارهای علمی و چه از نظر نظم برگزاری و رعایت تاریخ ها و زمان های از پیش اعلام شده برای ارسال و بررسی مقالات، ثبت نام ها، مکاتبات و مواردی همچون این. برای مثال کلیۀ مکاتبات به زبان انگلیسی بود، متن مقالات باید به زبان انگلیسی تقریر می شد و ارائه کسانی که چکیده مقاله آنها پذیرفته شده بود نیز باید به زبان انگلیسی ارائه می شد چه به صورت شفاهی و چه به صورت پوستر. خلاصه پس از برگزاری این کنفرانس در سالن همایش های  دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران  برای اولین بار بود که  نسبت به این گمان که فضاهای آکادمیکی هم  در ایران می توانند وجود داشته باشند که از نظم و دسیپلین علمی بالایی برخوردار باشند، خوشبین شدم!

1- حدود مهرماه سال جاری بود که با پوستر فراخوان مفاله برای پنجمین کنفرانس بین المللی علوم شناختی مواجه شدم. در این پوستر آخرین مهلت ارسال مقاله برای این کنفرانس 27 نوامبر برابر با هفتم آذرماه اعلام شده بود. همچنین  مانند کنفرانس قبلی اشاره شده بود که متن چکیده باید به زبان انگلیسی باشد. من به جهد فراوان ایده ای را که در در ذهن داشتم پروراندم و چکیده ای  600 کلمه ای در سایت کنفرانس آپلود کردم و به گمان خود توانسته بودم تا یک روز مانده به پایان مهلت ارسال چکیده مقالات، به خوبی از عهدۀ این کار برآیم. بعد از آپلود کردن چکیدۀ مقاله با این اطلاعیۀ روی صفحۀ اول سایت مواجه شدم که آخرین مهلت ارسال مقالات تا روز 20 دسامبر برابر 29 آذرماه تمدید شده است!

2- روز 20 دسامبر یا همان 29 آذرماه باز به سایت کنفرانس مراجعه کردم و با این اطلاعیه روبه رو شدم: آخرین زمان مهلت ارسال مقالات تا روز 30 ژانویه که همان 11 بهمن باشد، تمدید شده است. با یک حساب سرانگشتی متوجه خواهید شد که آخرین مهلت ارسال مقالات یک کنفرانس به اصطلاح بین المللی و معتبر دوبار و جمعا به مدت دو ماه و اندی تمدید شده است!

3- روز 27 فوریه معادل با روز 9 اسفندماه از طرف کمیته به اصطلاح سازمان دهنده کنفرانس، ایمیلی برای من ارسال شده حاوی این مطلب که مقاله من برای ارائه به صورت شفاهی(یک سخنرانی 20 تا 30 دقیقه ای) پذیرفته شده است. متن ایمیل به این صورت است:

Dear Mohammad Reza Vaez Shahrestani

We are pleased to inform you that your paper under the title of:

Davidson and global skepticism: A response to Pro. Otavio Bueno

Has been accepted as an oral presentation at the 5th International Conference of Cognitive Science (ICCS 2013).

All presenters have to register online for the conference by March 19, 2013.  (In case of several authors, at least one author, namely the presenter, should register online).

The ‘Archives of Iranian Medicine’ indexed by ISI, has agreed to publish a special issue exclusively with the abstracts of the 5th International Conference of Cognitive Science.

All (oral/ poster) presentations at the conference will also be published in the ICCS 2013 Abstract Book.

For more information on oral presentations, please refer to the Presentation Guidelines on the conference website.

We look forward to seeing you at the conference.

With best regards,

Yours faithfully,

5th ICCS Organizing Committee

4-  روز 2 مارچ(12 اسفندماه) ایمیلی به من ارسال شد حاوی این پرسش که آیا شما مایل به ایراد سخنرانی خود به زبان انگلیسی هستید و یا فارسی؟همچنین در ایمیل یاد شده به این نکته اشاره شده است :

For your kind information, the Oral presentations will be carried out in two separate halls – one for ENGLISH-language presenters and the other for FARSI.  Therefore we would like to know whether your deliverance would be in Farsi or English.   This will enable us to make arrangements accordingly.

مسلما در نظر گرفتن چنین امکانی برای ارائه دهندگان بعد از دو سال و در پنجمین دوره چنین کنفرانسی، به معنای رشد و پیشرفت آن کنفرانس مطابق با معیارهای یک کنفرانس بین المللی نیست! در پایان این ایمیل اشاره شده است که شما تا روز 19 مارچ(29 اسفندماه) برای پاسخ گویی به این ایمل مهلت دارید.

5- روز 17 مارچ(27 اسفندماه)، یعنی درست دو روز مانده به پایان مهلت پاسخگویی به آخرین ایمیل کنفرانس مبنی بر تعیین زبان ارائه شفاهی، ایمیلی برای من ارسال شد حاوی این مطلب که ضمن عذرخواهی از شما در بررسی مجدد کمیته علمی کنفرانس، مقاله شما از حالت ارائه شفاهی به  حالت ارائه به صورت پوستر تغییر کرده است. در این ایمیل چنین آورده شده است:

Dear Mr. Shahrestani,

It is with regret we have to advise you that after double-checking, the referees have reached the conclusion that your abstract : “Davidson and global skepticism: A response to Pro Otavio Bueno” earlier accepted as ORAL presentation via our email of 2nd March, has now been switched for POSTER presentation…….

 در پایان این ایمل باز هم سؤالی پرسیده شده است مبنی بر این که آیا شما در این کنفرانس ارائه پوستر خواهید داشت و یا نه؟  و درخواست شده که تا روز 4 اپریل  به این ایمیل پاسخ دهید. همچنین اشاره شده است که عدم پاسخگویی شما تا روز مشخص شده به معنای انصراف شما می باشد.

6- چند روز بعد از دریافت ایمیل یاد شده در شماره 5،  از پژوهشکده علو م شناختی و به اصطلاح از دبیرخانه کنفرانس با من تماس گرفته شد و خانمی از من پرسیدند که شما قصد ارائه پوستر در کنفرانس را دارید و یا خیر؟ من در پاسخ به ایشان گفتم مطابق با ایمیل شما من برای پاسخ گویی تا 4 اپریل مهلت دارم و هنوز حدود 15 روز تا پایان مهلت مشخص شده باقی مانده است اما ایشان گفتند شما لطف کنید الان تلفنی به من پاسخ دهید و یا حداکثر تا دو روز آینده از طریق ایمیل به ما اطلاع دهید، در صورتی که ما پاسخی از شما دریافت نکنیم این به معنای انصراف شما از ارائه به صورت پوستر در کنفرانس می باشد!!

7- روز 18 مارچ، سه روز مانده به پایان اسفندماه،  نوروز و فرا رسیدن سال جدید توسط دست اندرکاران کنفرانس از طریق ایمیل به من تبریک گفته شده است!!!!!

8- شاید بتوان به عناوین سال جدید علاوه بر عناوین حماسه سیاسی وحماسه اقتصادی- حماسه علمی را نیز اضافه کرد!

1 دیدگاه در “حماسه علمی!

  1. مکیان گفت:

    دقیقا
    دقیقا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *